205/60r/16/92v

EnginDemirezen

Ankara Beypazarı Temsilcisi
Yetkili Kişi
İlçe Temsilcisi
Adı
Engin DEMİREZEN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Sazcı/bilgisayarcı+elektrik elektronik
Modeli
Araç Yılı
2012
Renk
beyaz
Kışlık lastik almayı düşünüyorum ne önerirsiniz yazlık bridgestone 205 60r 16 92 v var

205 / 55 / 16 yazlık kullandım yıllarca taban geniş olduğu için çok güzeldi. Kışlıkta böyle alayım diye düşündüğüm de kimse önermedi 205 taban lastik ağırlaşır kış şartların da sağlıklı olmaz dediler. bende standart ebatlarda almıştım kışlık lastikleri.

@kaan_akcay
Bu lastik konusunu pek anlayamadım simdi 205 60r 16 92 v bu sayılardan hangilerini kafamıza gore seçebiliyoruz 🙂

ilk yazan kısım lastiğin yere basan taban olarak bildiğimiz alanı
ikinci yazan ise yüksekliği oluyor.
son yazan ise Jant oluyor

jantı değişmediğimiz sürece sonuncu sabit kalıyor 🙂

Eğer bu ebatları değişmek istersen aşağıdaki linki tavsiye ederim. Bazı değerlerden aşağı veya yukarı olunca güvenlikli olmuyor ayrıca muayeneden de geçmiyor.

(link)

Son olarak daha profesyonel abilerimizin fikirlerini de almak gerekecektir. Ben kendimce bildiklerimi yazdım.

@kaan_akcay
sağol Allah razı olsun 🙂

@Teknoengin
205 55 16 kullanman gerekiyor. Kışlıkta tavsiyem continental ts850

@Sezgin Tok
ben 4 yazlık 4 kışlık alacağımda aracın üstünde 92v var 91h alsak ne fark olur uyar mı uymaz mı

@Teknoengin
bide yazlıklar 205/60 60 yerine 55 olsa sıkıntı olur mu

@kaan_akcay
Pirelli sottozero 205-60-16 kışlık lastiklerimi geçen kış aldım. Karda buzda, özellikle de soğuk havalarda yağmurda çok çok iyi yol tutuşu var lastiklerin. Benim şahsi görüşüm araçlarını ticari kullanmayan herkes gönül rahatlığıyla 205 tabanlı lastik alabilirler. Bu arada yazlık lastiklerim de 205-55-16 Continental PremiumContact 5 30 bin km dir de continental yazlıkları kullanıyorum onlardan da çok memnunum. İki model lastiği de almayı düşünenlere tavsiye ederim.

@rahatsuz61
Tesekkur ederim peki 91v 91h ne tavsiye edersiniz bide hankook almayı düşünüyorum en yumuşak lastik olduğunu duydum

@Teknoengin
91 v lastikte sonhızınınızın lastikler için desteği 240km olur lastik başına azami yük de 615 kg olur. 91h da ise son hız 210 olur ağırlık aynı şekilde lastik başına 615 kg olur tercih sizin.

@rahatsuz61
eyvallah Allah razı olsun h serisi çok yumuşak olduğunu söylüyorlar h alırım heralde🙂

@Teknoengin
Bridgestone 205/55R16 91W Re002

bu lastik çok hoşuma gitti dobloya olmaz mı

@Teknoengin
olur ancak doblolarımız o lastiğin hakkını verebilir mi sizce? ayrıca contipremiumcontact5 91h lastiğim yuk endeksi düşük olduğundan ön lastikler hep biraz yanaktan ezik kalıyor o lastiktede benzer bir durumla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu benim aracım maxi kasa olduğundan daha ağır olduğu için de olabilir.

@rahatsuz61
şimdi zaten benimkinin ayağındakiler 92v yük endeksi 91 olunca fiyat güzelleşiyor 92 olunca fiyat çirkinleşiyor
Bridgestone 205/55R16 94W Xl T001

bu lastikte 94 yük endeksi bunda öyle sıkıntı olur mu birde ben 4tane bundan alsam 2 de kışlık alsam öne alacağım kışlık 91 yük endeksi olacak önde 91 arkada 94 nasıl olur ki yav arkadaş lastik işide karmaşalı burda beypazarında gitsem lastikciye interntten 200e gelen lastiğe 300 den ağzını açacak

@Teknoengin
Şimdi öncelikle öne 2 tane kışlık lastik alacağınıza almayın yazlıklar kalsın en azından trafiğe çıkmazsınız. İki tane öne kışlık atarım olur biter çok yanlış bir düşünce çünkü arabanın ön tarafının kontrolunden çok arka tarafının kontrolu önemli. Şimdi diyelim siz sadece 2 tane öne kışlık lastik taktınız. Kar kış kıyamet çıktınız uzun yola viraja girdiniz ön taraf tutuyo arka lastikler yazlık arkası attı arabanın ne yapabilirsiniz bu durumda. Arabalarda masraftan kaçmayacağım en önemli nokta lastiktir. Çünkü yola sadece arabanın lastiği değiyor. Lastiklerin üstünde ilerliyoruz yani canımız lastiklerin üstünde. O yüzden Kışlık lastik alacaksanız 4 lü takım alın.

91h yumuşak olur diye bir şart yok markadan markadan lastik kalıpları çok değişiyor. Siz hangi marka nasıldır bilmem ama elimdeki lastiklerden örnek verirsem yazlıklarımla kışlıklarımın ölçüleri aynı markaları farklı yazlıkların yanağı çok yumuşak ezik kalıyor ancak pirelli sottozerolarda hiçbir ezilme yok. Siz lastiğin hamuruna yumuşaklığına bakıp alın. Ayrıca Bridgestone T001 dediğiniz lastik çok sert lastiktir. Kundura gibidir tabiri caizse o Bridgestone nin o modelini tavsiye etmem size.

Lastiklerimizi c serisi takmak zorundamıyız muayeneden geçerken sıkıntı oluyormu

@onuroran

Muayene durumu şöyle lastik başına azami ağırlık değeri vardır yük endeksi h olan lastikte lastik başına 615 kg dır. 4 lastiğin toplam azami yük endeksi toplamı ruhsatta yazan azami yüklü ağırlık kısmından fazla olursa muayenede sıkıntı olmaz lastikten dolayı

91h yazan lastikleri kastediyorsun galiba demek istediğinde 4 lastik toplam 2460 kg ye denk geliyo arabanın azami yüklü ağırlığı bunu gecmicek

195/60r 16 2 lastik aldım mevsimlik 450 tl nankang marka..diğerleri biraz pahalı geldi bu lastik kullanan varmı nasıl acaba?

Back