d3 orjinal lastikler 39-40. ben kışlık 205 55 lerede 40 basıyorum.yoksa araç daha fazla yakıyor.ama yazlıklarda da 38 den aşağı basmamak gerekir.
bizim lastikçilerin bildiği tek hava 32 zaten.tüm ebatlara 32 basıyorlar maşaallah.
Bugün kışlıklar çıktı yazlıklar takıldı sordum kaç bastın havayı diye abi 32 iyidir vuruntu yağmaz dedi orjinal kaçsa onu basın dedim yine basmamışlar 34 basmışlar ben 36 istemiştim başka yerde tamamlatırım artık 38 bana göre çok fazla binek araca 36 bastırıyorum aynı ebat lastikleri kullanıyor dobloda passatta
D3 lerde lastik hava basınçları normalde 39 PSİ dır.Bu değerler sağ ön kapı içinde belirtilmiştir.Haa çok yük atmayan sadece binek olarak kullanan arkadaşlar 36 PSI basabilirler.Ancak 32 PSI çok çok düşük bir değer ve aracın fazla yakmasına sebep olur.Ben önleri 38,arkaları 39 bastım arada yük atıyorum arabaya...
Öncelikle üretici firmanın önerdiği basınç aralıkları neyse onu uygulamalısınız. Ben yazın 32- kışın soğuk nedeni ile hava basıncı düştüğünden 34 basıyorum. Karlı ve buzlu havada ise hızlı gitmemek kaydıyla 36 basılabilir. Bunların dışında Lastiğe fazla hava basmak araçta zıplamaya ve yol tutuşta azalmaya yol açabilir. Az hava basmak ise lastiklerin yandan yıpranmasına ve konforu azaltmaya neden olabilir..Ayrıca araçtaki yüke göre de lastik basınç değerlerinin de değişmesi gerektiğini unutmayınız....
Ölerde 38 psi arkada 32 psi kullanıyorum, hususi kullandığım için yük atmıyoru arabaya , bagajda en az 60-70 kilo ıvır zıvır var ama aracın dişinin kavuğuna gitmiyor o da. arkalar çok yüksek basınçta olunca feci zıplatıyor.
Servise gittim D3 lerde lastik hava basıncı olarak 36 ideal dedi lastikçi tanıdığım var ona gittim anlattım boşver 32 ideal fazlası yaramaz lastikler çift katman sert lastik fazla hava sertleştirir konfor düşürür dedi kime inansam bilemedim 🙂