Fiorino 2016 Makyajlı Fiorino

cAn 3436

Onursal Danışman Yönetici
Yetkili Kişi
Onursal Danışman Yönetici
Başka Araç
Kayıt
13 Mayıs 2010
Mesaj
6.426
Adı
Can TANRIVERDİLER
Kan Grubu
A RH -
Şehir
İstanbul
Meslek
Uçak Teknisyeni
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Active
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2007
Renk
Crono Gri
ecojet motor seçeneği olacak galiba 100 km ortalaması 3.4 diyorlar :))
 

halilcan06

Daimi Üye
Doblo
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesaj
149
Yaş
27
Adı
Halilcan
Kan Grubu
AB RH +
Şehir
Ankara
Meslek
Odyometrist/BCT Teknisyeni/AUX cu
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Grisi
Klima hâlâ analog dolu model yapiyolar bari tam yapip dijital klima koysalar
 

sukru56

Onursal Üye
Doblo
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
533
Yaş
38
Adı
mehmet
Kan Grubu
0 +
Şehir
Siirt
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
beyaz
Fiorino da panelvan vergisi mi ödüyor?

Her bu araci gördüğümde aklima şu gelir Doblo varken neden bunu alayim ki ?

Bagaji küçücük sedan araç kadar ne artisi var ki ?

Zevk meselesi illa deyip her seferinde geçip gidiyorum :).
 

sukru56

Onursal Üye
Doblo
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
533
Yaş
38
Adı
mehmet
Kan Grubu
0 +
Şehir
Siirt
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
beyaz
@aozgur
Teşekkürler. O zaman hakikaten zevk meselesi demekten başka aklima birşey gelmez.Ben niye hatchback araç kullanmiyorum.Ailem geniş.Geniş araç lazim.Bu yüzden vergisi muayenesi Hiz siniri herşeye eywallah.Ama fiorino hakikaten geniş sayilmaz bana gore..
 

Mhmt

Azimli Üye
Kayıt
27 Mayıs 2015
Mesaj
20
Yaş
29
Adı
Mahmut
Bizde Fiorino kullanıyoruz, rengi de bulut gri tarzında olsa güzel, güzel ama Fiorino kullandıktan sonra Fio almanın pek bir anlamı yokmuş, bagaj küçük tavan yüksekliği olmasa çok bir şey sığmıyor.Motor küçük çekişte sıkıntı çıkarıyor, bazı yerde mazot zoruyla gidiyor mesela uzun yolda şehir içi yeterli güçte,en azında 1.6 seçeneği koysalar iyi olur.
Bizde ESP falan yok. Araç yan rüzgarlardan çok etkileniyor 70'in üzerinde aracı tutmak çok kolay olmuyor.. 90 la bir rüzgar vurdu yandan uçuyoruz sandım,direksiyon sola yatık araba düz gidiyor araç şeritte durmuyor.Bir kerede şerit değiştirmişliğimiz var o konudan biraz dikkat istiyor. :) Birde vergisi muayenesi falan var, Bunları göze alıyorsanız güzel araç.
Motor konusunda bir güzellik yapsalar çok iyi olur..

400 km de rot ayarı bozuldu aracın dümdüz yolda hemde, evden çıktık beş km kadar gittik ışıklarda durduk bu zamana kadar herhangi bir sorun yok, tekrar hareket ettik 1 km kadar gittikten sonra direksiyon bir anda sarsıldı tüm araçta bu sarsıntı hissedildi, aklıma teker patladı diye geldi hemen sağa çekip durdum(dakika sürmedi olmasıyla durmam) tekerlerde herhangi bir sorun yok, yolda bir şey yok bir anlam veremedim 50 km hızı geçmeden o korkuyla gideceğimiz yere gittik ve aynı yolu temkinli bir şekilde geri döndük.Sonra servise, oradan da rot-balansçıya üç tekerde bir şey yok, sol ön tekere olmuş ne olduysa makine ona yaktı kırmızıyı, ayarladılar ve tekrar eski haline döndü.(Yolda yaptığından sonra direksiyonda hissizlik,hafif sağa-sola çekme oluyordu ama ne hikmetse binen kimse anlamıyordu, neyse ki çözüldü) Neden olur diye sorduğumda çukura vs. düşersen olur dediler. Halbuki çukura düşmedik, kaldırıma çıkmadık, kasisten bile hızlı geçmedim verdik parasını çıktı güya biz bozduk..

Daha sonra 2000 km civarında başlayan bir ses ile servise mekik dokudum neredeyse, tabi karşılığında hiç bir şey göremedik.
Kilometre hatırlamıyorum ama daha sonra debriyaja bastığımda tam ayırma esnasında tak tak diye ses gelmeye başladı bunu 5-10 km arasında kullanımda bile yapmaya başladı ve bu arada yüksek devirde kullandığımızda hemen ortaya çıkıyordu. Motor stop etmiş vaziyette debriyaja bastığımızda çok rahat duyuluyordu.
Yukarıda ki ses sebebiyle artık durumu Fiat Şikayet Hattına yazdım, birkaç saat sonra geri dönüş yaptılar ve bilgilerimizi istediler plaka isim vs.
Daha sonrasında Genel Müdürlük'ten arıyoruz diye bir telefon geldi, beş sayfa yazdık anlattık ne olduysa ama birde telefonda anlattık, galiba benden önce servisi arayıp öğrenmeye çalışmışlar durumu.Neden bu kadar sözlü ikna yoluna gidiyorlar anlamış değilim, bir sorunumuz olmasa ve gerçekten olmasa bu kadar ısrarla servise gidip baktık olmuyor, Fiat'a durumu intikal ettirecek kadar sıkıntımız olmasa neden uğraşalım değil mi?
En çok ilk baştaki sesten yakınıyordum ama onun da üzerine fazla gitmediler. Debriyajı anlattık öyleyken böyle, böyleyken şöyle diye, en son biz arayalım söyleyelim sizi servise davet etsinler diyerek ten akabinde iyi dileklerde bulunarak telefonu kapattık.
Her seferinde ısrarla gittiğim servis bu sefer beni çağırıyordu güzel bir duyguymuş. Neyse ki itirazsız debriyajı değiştireceğiz dediler ve değiştirdiler.Değiştirmek zorunda da kalmışlar olabilir. Ses konusunda hala daha bir sonuca ulaşmış değiliz, 100 km deki araçta 80 bin km deki araçta da bu sesi duymadığımı ısrarla belirtiyorum ama bana karşıda ısrarla ses normal her araç böyle denmeye çalışılıyor. Sonunda ben haklı çıkacağım yukarıda olan iki konuda da.
Çünkü ses biraz daha arttı ve bununda V kayışına bağlı kasnaklardan birinden kaya birkaçından (bilya) geldiğine kanaat getirdim artık.Dağılır mı diye bekliyorum kayışı sallıya sallıya gideyim o servise diye ama dağılmıyor da mübarek..İlk başlarda debriyaj bilyası geliyordu aklıma ama debriyaj değiştikten sonra herhangi bir değişme olmayınca seste o ihtimalin üzerini karaladım.
İlk başlarda 4 viteste duyarken artık 3. 2. hatta soğuk motorda 1. vites dahi ses rahat geliyor ama rölantide soğuk motor da ses yok, sıcak motor tıkı tık diye bir ses geliyor tonda değişme oluyor ama bilmeyen bu farkı anlaması zor. Harekete geçince o mübarek sesimiz bizimle birlikte, en güzel sabit gazda yada gaza basıp ayağımızı gazdan hafif çekiyoruz o anda yoğun olarak gelmekte, gazdan tam çekince gelmiyor kompresyon anında..
Düz yolda bir test yaptım kendimce 4. vites giderken debriyaja basıyorum ve devri 2000 e getiriyorum ses viteste giderkenle aynı olarak geliyor bu durumda kendimce şanzuman olma ihtimalini de sildim..
Servise tekrar gidicem, o V kayışını zorla söktürüp olmadı kendim kontrol edicem artık, bitmek tükenmeyen bir ses, ve tedirgin eden bir ses. Yukarıda dediğim gibi 100 km de sıfır bir araçta ve 80 bin km de bir araçta ikisi de Fiorino, bu sesi onlarda duymadığım için böyle bir sesin varlığı hakkında net konuşuyorum ve zaten olan sorunlara nokta atışını ben yapıyorum diyebilirim.. Debriyaj için usta kaputu açtığında elimi sokup debriyajın üstüne parmağımı basarak işte ses burdan geliyor dedim çünkü ondan önce o kaputu ben açarak üç kere sesi tekrar tekrar ben dinledim.
Arada olan diyalogları vs. yazmadım. Onlarda enteresanlıkta dereceye girer.
 

sukru56

Onursal Üye
Doblo
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
533
Yaş
38
Adı
mehmet
Kan Grubu
0 +
Şehir
Siirt
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
beyaz
@Mhmt Çok geçmiş olsun.Sanirim ciddi bir sanssizlik yasamissin.Bazen en iyisini en kaliteli sini hic düşünmeden en pahaliya alirsin.Ama sana zehir eder sanssizlik.Senin ki benzer bir durum olmuş.
En yakin zamanda bütün sıkıntılardan kurtulursun inşallah.
 

melrock

Saygın Üye
Doblo
Kayıt
10 Mart 2011
Mesaj
268
Adı
Enis
Kan Grubu
B RH +
Şehir
İstanbul
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Conformatic
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Grisi
Fiorino ilk çıktığında sınıfında tekti. Doblo, Caddy, Connect tarzı hafif ticarilerin bir boy küçüğü olarak pazardaki bir boşluğa hitap etti. Tabi bu ne kadar ihtiyaç duyulan bir boşluktur tartışılır. Sonuçta ticari araçların en çok ihtiyaç duydukları şey olan bagaj hacmi konusunda bir çok binek model arabanın bile gerisinde geliyor. ancak öyle yada böyle kendine pazarda bir yer de edindi.
Fakat bugün bu pazara baktığımzda bence en başarılı model Ford Tourneo Courier'dir. araçta hem Fiorino'dan daha büyük bir bagaj hem de şık bir tasarım var. neredeyse hafif ticarilerin binek versiyonu gibi duruyor.
 

Mhmt

Azimli Üye
Kayıt
27 Mayıs 2015
Mesaj
20
Yaş
29
Adı
Mahmut
@sukru56

Teşekkür ederim. İnşaallah kurtuluruz.
Sonuçta sıfır araç alıyorsunuz bu gibi sorunlar yaşamak istemez kimse, malzeme ve montaj hata, kusur vs. için bize sunulan bir garanti süreci var. Bu süreç içerisinde bakımlarımızı servise yaptırıyoruz, doğal olarak herhangi bir sorunda da onların kapısını çalmak mecburiyetinde kalıyoruz, garanti sürecimiz devam etsin diyerek. Bu süreç içerisinde biraz da servislerin insafiyetine kalıyoruz sanırım.
Sorunların olması çokta sorun değil aslında, bunu onlara da söyledim bütün araç plastik demir üzere mekanik parçadır, bozulur değiştiririz düzelir.
Bir sorunumuz olmasa ve gerçekten olmasa neden bu kadar uğraşmak zorunda kalalım değil mi?
 

2009_premio

Fenomen Üye
Kayıt
8 Haziran 2012
Mesaj
2.051
Yaş
32
Adı
Hanefi BOZKURT
Meslek
İngilizce Öğretmeni
Modeli
Renk
GRANİT GRİ
fiorino tasarımı eskimiyor, şu anki hali bile güncel ama makyajlı hali daha güzel olmuş