Yardım 2014 Doblo 1.3 multijet stop etme sorunu..

Adem2323

Yeni Üye
Doblo
Kayıt
4 Eylül 2023
Mesaj
4
Yaş
40
Adı
Adem
Kan Grubu
A RH -
Şehir
Elâzığ
Aracınız
Doblo
Merhaba arkadaşlar.

Aracı alalı 6 ay oldu. Şuan 142bin km de. Aracım 2014 model doblo d3 kasa 1.3 multijet easy modeli. Aracı aldığımda ufak tefek kozmetik olarak eksiklikleri vardı. Onun dışında hiç bir sıkıntısı olmamıştı. Fakat aldıktan 1 ay sonra aracı ilk çalıştırdığım zaman rölanti de 30sn-60sn arası beklettiğimde kendiliğinden stop ediyordu. Ara sıra immobilizier arızası gösteriyordu. Sonra kontağı tekrar kapatıp açınca düzeliyordu ve araç soğuyana kadar stop etmiyordu. Yaklaşık 1 haftada 4000km yol yaptım ve yolda giderken stop etme sorunu olmamıştı hiç. Şimdi ise çalıştırınca yine aynı şekilde stop ediyor. Sonra tekrar çalıştırıp yoluma devam ediyorum. 200km lik bir yolda (Ankara-Bolu arası) araç yolda giderken 4-5 defa stop ediyor. Kontağı aç kapa yapınca tekrar çalışıp devam ediyorum yoluma. Kimi ustalar enjektör diyor, kimisi pompadan diyor. Sorunum çözülür mü diyince de bilemeyiz diyorlar. Aracın çalışmama veya çekiş düşüklüğü gibi bir problemide yok. 1 depo mazotla 1100-1200km yol gidiyorum. Sarfiyatıda normal geliyor bana. Forumda araştırınca şamandıra ve krank sensörü ile ilgili olabilir denmiş. Ankarada doblo nun dilinden anlayan işinin ehli dürüst bir ustaya henüz denk gelemedim. O yüzden sizinle paylaşmak istedim.
Aynı sorunu yaşayıp çözüme ulaşan var mıdır acaba? 4 depo kadar würth enjektör temizleyici kullandım. 1 depo da PO dan active vmax yakıt aldım ki temizlesin enjektörleri ve depoyu diye. Onlarda fayda etmedi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ki kazıklanmadan sorunumu çözebileyim?
Yanıt verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
2012 Doblo 1.3 aracımda aynı benzer arızayla karşılaştım aracın bağajını açınca sol tarafında üste bulunan kabloların geçtiği toplu bir yer var orda kopukluk oluşmuş ve araç şahse yapıp motor kendini korumaya alıyor ve yolda giderken istop ediyordu isterseniz orayı bir elektrikçi arkadaşa göster derim