2011 Model Doblo Premio Otomatik - YARDIM -

trkycr

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba..Foruma yeni üye oldum ve doblocular için müthiş bilgiler var çok beğendim 🙂 Neyse konuya geleyim..

2 aydır ailemiz için station wagon tarzı ya da panelvan bir araca bakıyorum.Babam emekli olacak 1 ay sonra ve uzun süre kullanabileceğimiz bir araç alacağız.Aracın geniş hacimli olması bizim için önemli, bir köpeğimiz var ve genel olarak kalabalık bir aileyiz 🙂 Neyse istediğimiz araç otomatik vites 2011 Doblo Premio.Ford C-Max 2007 gibi araçlara da bakıyoruz ama onların otomatik şanzumanının sorunlu olduğunu öğrendik.. Otomobil tarzı mı alsak ya da Doblo mu alsak bir türlü karar veremiyoruz.Doblo daha ağır basıyor çünkü hem daha yeni hemde daha geniş.Araç genellikle İstanbul'da şehir içinde kullanılacak ve bayramda seyranda uzun yol yapacak..Doblo konusunda tamamen hem fikiriz ama otomatik konusunda emin değiliz.Genel olarak bu aracı önerir misiniz ? Ve özellikle otomatik konusunda ki yorumlarınız nedir ?

Hoşgeldiniz
C max kullanım konfor olarak çok güzel rahat bi araba bi yakınımda var manuel olanı bolca kullandımçekişi gidişi çok güzel yüksek hızlarda 110kmden sonra yan rüzgarlardan etkileniyor benim eksi gördüğüm tek yönü ama öyle kokutacak kadar değil gayet stabil araba c maxın aile için tek eksiğialtının çok alçak olması ve yere sürtmesi

Eski kasa c maxlarda cvt şanzımabn vardı bu şanzıman 100bin kmden sonra dağılmaya müsait ve gerçwkten problem çıkaran bi şanzıman
7
d3ün otomatiğide bir yakınımda var ve bolca test etme şansım oldu

doblonun otomatik şanzımanı robozite bir şanzıman genel olarak problem çıkaran şanzıman değil fakat performanslı kıullanımlarda geç kalma ve vites geçişlerinde sarsıntı gibi dezavantajları var d3 kullanım konfor olarak çoğu binekten güzel geniş rahat konforlu

bence kullanım amacına göre doblonun otomotiğini almak daha mantıklı hem yeni daha büyük donanımlı bi araba

doblo ile c max farklı sınıfların arabaları o yüzden kullanım amacı önemli

Ama doblo sizi fazlası ile memnun eder

hoşgeldiniz.hayırlısı olsun inşaallah.

Hoşgeldiniz
C max kullanım konfor olarak çok güzel rahat bi araba bi yakınımda var manuel olanı bolca kullandımçekişi gidişi çok güzel yüksek hızlarda 110kmden sonra yan rüzgarlardan etkileniyor benim eksi gördüğüm tek yönü ama öyle kokutacak kadar değil gayet stabil araba c maxın aile için tek eksiğialtının çok alçak olması ve yere sürtmesi

Eski kasa c maxlarda cvt şanzımabn vardı bu şanzıman 100bin kmden sonra dağılmaya müsait ve gerçwkten problem çıkaran bi şanzıman
7
d3ün otomatiğide bir yakınımda var ve bolca test etme şansım oldu

doblonun otomatik şanzımanı robozite bir şanzıman genel olarak problem çıkaran şanzıman değil fakat performanslı kıullanımlarda geç kalma ve vites geçişlerinde sarsıntı gibi dezavantajları var d3 kullanım konfor olarak çoğu binekten güzel geniş rahat konforlu

bence kullanım amacına göre doblonun otomotiğini almak daha mantıklı hem yeni daha büyük donanımlı bi araba

doblo ile c max farklı sınıfların arabaları o yüzden kullanım amacı önemli

Ama doblo sizi fazlası ile memnun eder

Çok teşekkür ederim, aile aracı olarak kullanacağımız için yüksek performans beklentimiz yok. Doblo gerçekten en iyi seçim... İyi günler 🙂)

Hayırlısı olsun inşallah gönlünüze göre doblo bulursunuz

Otomatik kullanan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum... 🙂

Otomatiğinide düzünüde tavsiye ediyoruz,tavsiye etmekle kalmıyoruz eğer SIFIR almak isterseniz size özel fiyatlar için FİAT la bile görüşebiliyoruz.....Aklınızda Bulunsun...

Otomatik kullanan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum... 🙂

Otomatiğinide düzünüde tavsiye ediyoruz,tavsiye etmekle kalmıyoruz eğer SIFIR almak isterseniz size özel fiyatlar için FİAT la bile görüşebiliyoruz.....Aklınızda Bulunsun...

Valla sıfır almak istiyoruz ama nasıl olur bilemiyorum 🙂 Peşin 57bin TLidi 2014 otomatik Premium Black..

Benden daha eski otomatik kullananlar var sitede onlarda yazar, ben genel olarak memnunum. Doblonun düz vitesi vardı sattım otomatik aldım. Oğuz un dediği gibi bu arabadaki şanzıman otomatik değil robotize bu nedenle bazı eksileri oluyor. Şöyle anlatayım

+-Dsg polo kullandım onda vites geçişleri belli olmazken bunda arabanın vites değiştirdiğini dikkat ederseniz anlıyorsunuz.

-Bu sitede sadece benim yaşadığım bir problem yanaşırken yarım debriyaj yapamadığım için milim milim ilerlemede zorlanıyorum (bunu da el freni ile çözüyorum)

-Bazen yavaşlayınca (kasislerden geçerken) 1. vitese atması gerekirken 2.viteste bırakıyor motor büyük olduğunda sıkıntı olmuyor ancak hafif titreme yapıyor.

-Yokuş aşağı vitesleri çok yüksek devirde değiştiriyor.

-Nedenini bilmiyorum bende çok yakıyor.

+Arabada 700 kg yük varken Karadeniz yollarında yokuş yukarı/aşağı 15 km yol gittim arabada yük olduğunu anlamadım bile kalkışta sürüşte hiç zorlanma vb. hiç bir şey olmadı.

+Bu yaz tatilinde 4000 km yol yaptım 1000 km Giresun a gittim. Eşimle birlikte dediğimiz şu oldu : NE GÜZEL ARABA BU YA. (merak edersen İstanbul Avcılar da fulledim depoyu Ordu çıkışında lamba yandı yakıt aldım Hız sabitleyici 110 a sabitlemiş tim)

+Otomatik doblodaki 1,6 motor gerçekten çok güzel bastın mı gidiyor (bu arabayı almadan önce hep 1,3 dizel kullanmıştım o gitmiyordu bunun gibi.)

+İstediğin zaman vites kolunu ileri iterek yada geri çekerek vites büyütüp küçültmek mümkün diğer otomatiklerde bildiğim kadarıyla aynı şeyi yapmak için vites kolunu triptonik kısmına getirmen gerekiyor (en azında poloda böyle)

Yazılacak çok şey varda hangi birini yazayım bilmiyorum.🙂

Mustafa Abi doblo gerçekten insan her bindiğinde ne güzel araba bu dedirtiyor kerata

Back