Doblo 2011 doblo rölantide yağ lambası yanıyor

alisezginll

Yeni Üye
Doblo
Adı
Sezgin
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Cümleten selamın aleyküm 2011 doblo 1.3 araç ısınınca yağ lambası yakıyor gaz verince sönüyor pompa değişti 2 aydır sorun yoktu tekrar başladı var mıdır bir bilgisi olan

Yağ lambası rolantide araç çalıştığında gaz vermediğinizde devamlı mı yanıyor? Sizdeki durum standart 3 sn lik yanıp sönme olayı değil.Sıkıntılı bir durum aracın karterini fark etmeden vurmuş olabilir misiniz? Filtre kaliteli yada orijinal mi? Aracın bakımını kaliteli malzemeyle yaptığınızı var sayıyorum öyle mi?

Yağ filtresi kaliteli orjinal mi, yağ pompası kesinlikle orjinal olmalı, siz orjinal mi taktınız,

Orijinal üstadım müşürle ilgili bir problem mi acaba

orjinal bi yağ musuru alip denemek lazim.bazen musur tikanmis oluyor gaz verince basincla yag girebiliyor icine ozman sönüyor yağ lambasi.

Ucuzdan pahalı gitmek lazım sensör değiş bakalım, yok net sonuç istiyorsan yağ müşürünün ordan basınç testi yapanlar var direkt net sonucu verir

Ucuzdan pahalı gitmek lazım sensör değiş bakalım, yok net sonuç istiyorsan yağ müşürünün ordan basınç testi yapanlar var direkt net sonucu verir
Basınç testi 0.9 0.8 gibi çıkıyor usta rölantide basınç düşük dedi

Basınç testini yaptırdım 0.9 0.8 gibi çıktı gaz verince Basınç normal olarak yükseliyor ama rölantide düşük kalıyor

Sınırda kalıyor gibi yani bilemedim, öldürmez de güldürmez de. 1.3lerin rolanti basıncını bilmiyorum.

Sıcakken ölçüldüyse basınç daha düşük çıkar.

5 40 ve 5 30 arasında da fark olur 5 30 yağ incedir basınç düşük çıkabilir

Bir yanıt ben vereyim o halde normal 0-800 0-1000 rpm de kendi basıncında yakıyorsa sizden ricam karteri sökün çok kolay ve basit bir işlem karteri sökmek orada emiş ucuna bakın araçta km var ise bazen yağ pelteleşip süzgece yapışıyor lastik gibi olduğundan süzgeç tam randımanlı çekiş sağlamaz gaza basınca rpm değeri yükseldiğinden pompa yağlamayı fazla yapar ama zorlanacaktır çok fazla işçilik almazlar ama bu problemi daha önce yaşayan çok kişi gördüm motor yaparsınız 300-500 liralık iş için 100-150000 lik olmayın

Sabah ilk çalıştırmada durum ne? Yağ fitresinin takıldığı yer olan yağ soğutucunun bir görevi de motorun üst kısımlarına giden yağı çekvalf gibi çalışarak geri dönmemesini sağlamak, eğer o kısım bozulursa stop ettikten 2 3 saat sonra yağ dibe çöküyor ve yağ yukarı çıkana kadar yağ lambası sönmüyor. Sizin o kısım açık kaldıysa yağ, müşüre ve motor üst kısımlarına ulaşamadan geri akıyordur bu sebeple lamba yakıyordur

Back