2009 Yılının Ticari Aracı seçildi!

geremy

Onursal Kurucu
Kayıt
10 Kasım 2009
Mesaj
4.905
2009 Yılının Ticari Aracı seçildi!
Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve 80 ülkeye ihraç edilen Fiat Fiorino, uluslararası çapta ticari araç sınıfının “Oscar”ı olarak kabul edilen “Yılın Ticari Aracı” ödülüne layık görüldü.
Ticari araçlar konusunda uzman, 20 Avrupalı gazeteciden oluşan “Van of the Year” jürisi tarafından “2009 Yılının Ticari Aracı” olarak seçilen Fiat Fiorino, İtalyan üreticinin Fiat Doblo ve Scudo’nun ardından aynı ödülü kazanan 3. modeli unvanını da kazandı.

Ticari araç endüstrisinin en prestijli ödüllerinin başında yer alan ve uzman 20 Avrupalı gazeteciden oluşan jürinin oylarıyla yılın en iyi ticari aracının seçildiği yarışmanın 2009 yılı sonuçları, 24 Eylül’de 62. Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı kapsamında açıklandı. 2006 yılı için Fiat Doblo; 2008 yılı için ise Fiat Scudo ile “Yılın Ticari Aracı” (Van of the Year) ödülünü kazanan Fiat Auto, bu defa Türkiye’de Tofaş tesislerinde üretilen Fiat Fiorino ile “ 2009 Yılının Ticari Aracı” unvanına layık görüldü. Geçtiğimiz yıl dünya çapında 400 bin adetten fazla araç satışı gerçekleştiren Fiat Ticari Araçlar’ın yeni ürün stratejisindeki doğru atılımları taçlandıran “2009 Yılının Ticari Aracı” ödülü, aynı zamanda Fiat Auto ile PSA Grubu’nun sektörel ortaklığının gücünü de yansıtıyor.
Fikri mülkiyet haklarının tamamı Tofaş’a ait olan ve yapılan 390 milyon Euro’luk yatırımla tamamen Türk mühendis ve işçilerinin imzasıyla hayata geçirilen Minicargo projesinin Fiat yüzünü temsil eden Fiorino, kompakt hafif ticari araç sınıfının yükselişini simgeliyor. Fiat Fiorino, Avrupa pazarlarında satışa sunulduğu Aralık 2007’den Ağustos 2008 dönemine kadar olan süreçte 28 bin adet sipariş alarak 9 ay gibi kısa bir sürede hızlı bir başarı grafiği çizmesiyle de dikkat çekiyor. Modern ve estetik tasarımıyla olduğu kadar metropol hayatına uyum sağlayan kompakt boyutlarıyla da ön plana çıkan Fiat Fiorino, ekonomik motor yelpazesi, dinamik yürüyen aksamı ve fonksiyonel yüklemelere imkan veren iç mekan özellikleriyle farkını ortaya koymayı başarıyor.
Tofaş çatısı altında yer alan Fiat Ticari Araçlar İş Birimi Direktörü Okan Baş, Hannover Fuarı’nda açıklanan “2009 Yılın
Ticari Aracı” ödülüyle ilgili olarak, “ Türkiye’de Tofaş Bursa Fabrikası’nda üretilip dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Fiat Fiorino’nun 2009 yılının ticari aracı unvanına layık görülmesi, Fiat ticari araç yelpazesinin artık ne derece güçlü olduğunun önemli bir kanıtıdır. Zira bu önemli organizasyonunun 2006 ayağında yine Bursa’da Tofaş tarafından üretilen Fiat Doblo ve 2008 ayağında ise Fiat Scudo ile aynı ödülün kazanılması, Fiat’ın ticari araç segmentinde doğru ürün yapılandırmasındaki başarıyı göstermektedir. Ülkemizde de Ocak-Ağustos 2008 döneminde Fiat Ticari Araçlar olarak 8500 adete yaklaşan Fiat Fiorino satışının gerçekleşmesi de tüm dünyada olduğu hafif ve kompakt niteliklere sahip ticari van pazarının Türkiye’de de büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir” açıklamasını yaptı.
Ticaretin Yakışıklısı Fiat Fiorino!
Ülkemizde Cargo, Combimix ve Combi model versiyonlarıyla 19 bin 240 YTL ile 28 bin 550 YTL arasında değişen başlangıç anahtar teslim fiyatlarıyla satışına devam edilen Fiat Fiorino ailesi, 1.4 litre 73 HP benzinli ve 1.3 litre Multijet 75 HP’lik turbo dizel motor seçenekleriyle tüketicilerin ilgisine sunuluyor. Tüm motor versiyonlarında standart olarak 5 ileri manuel şanzımanla donatılan Fiat Fiorino, Multijet turbo dizel motor seçeneğinde isteğe bağlı olarak 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da satın alınabiliyor.