Çözüldü 2008 1.3 multijet Doblo kalkışta silkeleme

Mümin Abdullah

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mümin
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Herkese hayırlı günler öncelikle. 2008 1.3 multijet doblom var 139 bin kilometrede
Kayıştan ses geliyordu ve termostat hortumundan su geliyordu. İki gün önce termostat hortum ve motor kayışlarını değiştirdim. Bosch marka takıldı. Değişim sonrası ses kesildi fakat araçta birinci viteste kalkışta zangır zangır sallamaya başladı. Başlarda herhalde eski kayış çatlak ve sertleştiği için düzgün kavramıyordu diye düşündüm fakat kaç zamandır kullandığım araç hala daha titriyor kalkışta. Debriyaj çok güzel kavrıyor diğer viteslerde sorun yapmıyor fakat birinci viteste çok yavaş kalkmazsam her zaman kalktığım gibi kalkarsam titreme yapıyor. Aracın ikinci sahibiyim bir yıl oldu alalı ve ilk sahibi hiç bir parçasını değiştirmemiş. Amortisörler takozlar her şeyi ben değiştirttim orjinal parçaları duruyordu üzerinde. Usta da arabayı sürmedi bitene kadar başında bekledim ben sürdüm sadece kayış değiştirilmesi için lifte de ben sürdüm fakat değişim sonrası direkt bununla karşılaştım. Sizce sebebi kayıştan mıdır başka bir sebebi var mıdır?

Merhaba. Kalkışta silkeleme volant kaynaklı olur. Debriyaj destekli kalkarsanız bir nebze azalır. Volant kolay kolay bozulmaz ama bozulursa çok sallar aracı. Stop ederken de bazen kendini belli eder aşırı sallantılı stop eder.

V kayısı ve hortumların kalkışta ki silkeleme ile bir alakası olacağını düşünmüyorum.

Kayışı değiştirdikten sonra direkt başladı ve sarsıntının yanında gücü de azalmaya başladı bi tekrar ustaya gideceğim bu gün bakalım ne çıkacak

Emme manifolduna giriş kısmındaki büyük hortumda yağ kaçağı var gevşemiş biraz hortum büyük ihtimalle turbo basıncında sıkıntı oldu

Arkadaşlar buraya benzer arıza ile gelip çözüm arayanlar için yazıyorum
İntercooler çıkışı hava kaçağı varmış kelepçe gevşemiş
Emme manifoldu hava girişi kısmında da benzer şekilde kelepçe gevşemiş ve hava kaçağı olmuş
Ustaya götürdüm turbo yağ basıyor tamir lazım ömrünü doldurmuş emme manifoldu tıkalı gibi bir dünya şey dedi
Gittim 20 liradan 3 kelepçe aldım eski presli olanları söktüm yağlanmış yerleri bezle sildim tekrardan hortumları taktım ve kelepçeleri sıktım
Hepsi bana 60 lira ve 2 saat gibi bir zamana mâl oldu.
İş bilmeyen, iki kelepçe değiştirmek uyguna geleceği için iş yapmayan, sizi sallamayan ustaları boşverin kendiniz yapın.
Araç şu an kalkışta gram silkeleme yapmıyor çok düzgün kalkıyor ve motor sarsıntısı baya baya azaldı(yok denecek kadar az) Volant baskı balata takoz gibi parçaları değiştirmeden hortumlara kaçaklara bakın
Turbo basınç düzgün olmadığı zaman az da olsa yağ basıyor ve kaçağı sık sık tıkıyor bu yüzden gram ıslık sesi de duyulmuyor. Önceliğiniz hortum takibi olsun işinizi uyguna getirin.

Back