2005 1.3 doblom yağ eksiltiyor.

yahssi

Yeni Üye
Doblo
Adı
Arda
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Merhaba, 320 bin km de 2005 model 1.3 multijet aracım var. Arabamda ki sorun bir kaç ay önce başladı. Şöyle anlatıyım. Ankara'dan Tokat'a gelene kadar yaklaşık 3 litre yağ ekledi. Araba'nın performansı düştü bunu fark edebiliyorum. Egzozda siyah duman atıyor özellikle yüksek devirde gidersen sürekli siyah duman üflüyor. Çalışması zorlaştı soğuk havalarda gaz pedalına 10 kere basıyorum marş basarken de pedalla pompalamaya devam ediyorum araba tar tar tar şeklinde çalışıyor. Daha önce de elektronik sorunu yaşamıştım. Team Dobloda aynı sorunu biri yaşamış ve çözmüş onun sayesinde bende halettim umarım bu sorunuda çözebilirim. Konu hakkında tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Anlayışınız ve şimdi diden yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar

Turbo yağ basıyor baktırdın mı? görünüşe göre egzosa veriyor intercoolere bassa şimdiye kadar ambeleye kalkmıştı aracın motorda sıkıntı olsa yatak sardırmıştın ama tartar çalıştığından bahsediyorsun üst kapak elemanlarında horoz ve iticilere muhtelemen zarar vermişsin yaptığın doğru olmadı aylardan beri sorun var ve üzerinde durmamışsın söylediğin hiç sağlam bir durum değil fazla üzerine gitme İlk önce turbocuya gidin motora da daha çok zarar vereceksiniz çeşit çeşit yağ koydunuz motorun canına okuyorsunuz.

Böyle bir sorunu bir kaç ay önce yaşayıp sonra da bu kadar üstüne gitmek kurtarılacak durumdan kurtarılamayacak duruma geçmeye sebep olmuş olabilir.

Gaz pedalına pompalama yapmanın hiçbir mantığı yok karbiratörlü araba kullanmıyorsunuz.

Başta turbo yağ basıyor olabilir sonrası işler karışmış, yağ eklerken uyumsuz yağ eklediyseniz o da etkilemiştir, geçmiş olsun biraz masrafınız var

Aracın euro 4 turbo basit yerde umarım turbo kesmemiştir bir de üst kapağı söktürün ortalama 10-12 lira işçilik alırlar gerisi parça tutar turbo revizyonu 5-10 bin arası yağ basıyor da olabilir

Benim aracımda yağ eksiltiyordu Doblo kombi 1.3 600 kilometrede 2 litre yağ ekliyordum geçen hafta arabayı teslim ettim bugün aldım bakalım ya eksiltiyorum göreceğiz segmanlar da büyük bir sıkıntı krank milinde sıkıntı enjektörler zarar görüyor hepsini yaptırdım

Merhaba, aracı tekrar kontrol ettik. Bir kaç kişiye danıştım. Motor yağ kontrol çubuğu çektiler 2-2.5 bin devir arasında yağ çubuğun olduğu yerde üfleme yapmıyor. Yağ kaçağı olduğunu düşünmeye başladık daha iyi anlaşılması için Aracın motor bölümünü yıkattım . Aracın motor sesinin iyi geldiği söylüyorlar değişik bir şey var ama ne? Motoru yıkattıktan sonra da arabayı çalıştırıyorum devir düşüyor ve motor kapanıyor. Biraz gaz verirsem kapanmıyor. Yeni sorun hayırlı olsun. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba, aracı tekrar kontrol ettik. Bir kaç kişiye danıştım. Motor yağ kontrol çubuğu çektiler 2-2.5 bin devir arasında yağ çubuğun olduğu yerde üfleme yapmıyor. Yağ kaçağı olduğunu düşünmeye başladık daha iyi anlaşılması için Aracın motor bölümünü yıkattım . Aracın motor sesinin iyi geldiği söylüyorlar değişik bir şey var ama ne? Motoru yıkattıktan sonra da arabayı çalıştırıyorum devir düşüyor ve motor kapanıyor. Biraz gaz verirsem kapanmıyor. Yeni sorun hayırlı olsun. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Muhtemelen bir sensör ıslandı geçici bir durum olur aracınızda yağ eksiltme var zaten dışarı dediğiniz şekilde yağ eksiltme olsa gözle görülür ne varsa içerde var turboyu bir kontrol ettirseydiniz

Senegmanlardan dolayı yağ eksiltiyor ben dede aynı sorun vardı yağ kaçağı yoktu yeni aracı yaptirdim

05412471889 yardımcı olurum

(link)
Samsunda bu usta işten anlıyor ve titiz çalışıyor sağlam usta bualamazsan bu ustadan yardım alabilirsin.

Back