2001 1.9 arıza lambası

kakasci

Yeni Üye
Kayıt
10 Ocak 2011
Mesaj
2
selamlar arkadaşlar
bizde 2001 1.9 d 68000km de doblo kapalı kasa kamyonet var.
yaklaşık 6 aydır ilk çalıştırmada sarı motor arıza lambası yanıyor ve sönmüyor, çalıştırdığımızda ise motor gürültülü bir şekilde çalışıyor.Motoru 5-10 saniye gibi bir süre çalıştırıp hemen kapattıyoruz ve sonra tekrar yarım kontak yapıp ısıtma buji ışığı ile motor arıza lambasının söndüğünü görüyor ve sorunsuz bir şekilde arabayı çalıştırabiliyoruz. Motor sesi normal bir şekilde çalışıyor.
Yetkili servise götürdüğümüzde, aracın mazot pompasının bazı parçalarının aşınmış olduğu bilgisayar bağlantısından anlaşıldığı ve 700tl ye mazot pompasının içindeki parçalar değiştirilerek düzeleceği söylendi.
ilk el 2001 de aldığımız ve hertürlü bakımını gününden önce yaptırdığımız bu aracın henüz 68000de bu arızayı vermesi ne derece doğru olabilir.
çünkü araçta ne bir siyah duman nede fazla yakıt tüketimi var.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
iyi günler
 

bakiergul

Onursal Admin
Onursal Danışman Yönetici
Kayıt
28 Kasım 2010
Mesaj
15.331
Yaş
54
Renk
LAL KIRMIZI
ar4kadaşım evvela foruma hoşgeldin önce tanışma bölümüne kendini bir tanıtsaydın ya....Neyse arıza lambası bir kaç şeyden yanabilir ....Bunu en kolay arıza tespit cvihazları ile yaptırabilirsiniz....eğer İstanbulda isen birçok servisin pompaları tamir ettirdiği bir yer var İkitellide Organize sanayi Bölgesinde Bağcılar sanayi sitesi diye hatırlıyorum ....Örada tamir ettirip çok daha ucuza halledebilirsin....Zaten adaamlar eskiyi alıp revize edilmişi verip gönderiyorlar....Umarım yardımcı olabilmişimdir....
 

kakasci

Yeni Üye
Kayıt
10 Ocak 2011
Mesaj
2
Selamlar mağlesef Ispartadayım ve burada güvenilir bir servis bulamıyorum. Çünkü arızanın ne olduğunu anlamadan sorduğum birkaç yer aynı fiyatı hiç bakmadan söyleyince huylandım.

cevap için teşekkürler.
 

geremy

Onursal Kurucu
Kayıt
10 Kasım 2009
Mesaj
4.905
ilk önce hoşgeldiniz diyorum.
aracı orjinal km bu ise gerçekden iyiymiş.
yakın illerdeki fiat servislerine bir danışın derim.
 

bakiergul

Onursal Admin
Onursal Danışman Yönetici
Kayıt
28 Kasım 2010
Mesaj
15.331
Yaş
54
Renk
LAL KIRMIZI
hocam geremy arkadaşın dediği gibi sana servis yolu gözüküyor....Ama servise tam doğru arıza tespiti yaptırıp onarımını dışarda daha hesaplı yaptırabilirsin....