10bin bakımı

mustafa060606

Daimi Üye
Doblo
Adı
mustafa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
2011 1.6mj doblomu önümüzdeki haftalarda 10bin bakımına götüreceğim.
ilk defa götüreceğim nedir bu 10bin bakımı yapılan işlemler maliyeti faydası vs nedr acaba bu konuda geniş bi bilgi verir misiniz
şimdiden teşekkürler.

Selamün aleyküm üstad. 10.000 bakımı rutin bakımlardır. Yağ ve filtreler değişir. Ekstra olarak her 10.000kmde 1 ön düzen ayarlarıni kontrol ettirmeyi de unutmayın derim. Balataları da kontrol ettirin 👍🏼 gittikten sonra yapılan işlemler ve fiyat konusunda bilgilendirirseniz seviniriz

Fiyat konusu yağ markasından filtre markasından markasına değişiklik gösterebilir. O yüzden brsey diyemeyiz. Yağ ve filtrelere yine de 4000-5000 gözden çıkarın. Ekstralar olursa fiyat artar tabiki.

oo çokmuş ya fiyat.
gittikten sonra bilgilendirme yaparım.
sizce her 10bin bakımı araç için yeterli mi ekstra bi bakım yaptırmak gerekli mi ? 2011 aracım

Aracınız kaç km de ? Hayır ekstra bir bakım gerekmez. Allah'ta göstermesin zaten. Ben fiyatı fikriniz olsun diye yazdım. Ben o fiyatı geçen sene Aralık'ta vermiştim 🙂) triger kayışınız ne durumda ? Sizden önce değiştirmişler mi ? Bu soruları bilmeniz gerekiyor. Ben bu zamana kadar ne araç aldı isem, alır almaz merkeze inmeden sanayiye uğrar bunları yaptırırım. 2 sene önce Doblo 1.6 aracımı alır almaz, yağ filtreler triger baskı balata volan ne varsa değiştirmiştim. Ağustos 2022'de 15000₺ vermiştim.

Selenia pure tech 10/40 kullanıyorum. Fiat'ın Orjinal yağı biraz pahalıdır. Geçen sene 3.2lt fiyatı 1000₺ idi. Bizim araçlarda 4.9lt alıyor. 2 teneke almıştım. Sadece 2000₺ yag'a verdim. + Filtreler. Ve siz bu bakımda kesinlikle mazot filtresini de değiştirin. Çok önemli bir konu. Bu sefer değiştirdikten sonra 2 bakımdan 2 bakıma değiştirirsiniz. Mazot filtresini es geçmeyin.

172bin de km.
triger hiçkontrol etmedin nasıl edilir onuda bilmiyorum açıkcası .
bakıma gitmeden önce başka kontrol edebileceğim şeyler varsa ve nasıl apabileceğim hakkında fikir verirseniz çok sevinirim.
bu arada 9 aydır doblo kullanıcısıyım yeniyim yani mazur görün 🙂

Estağfurullah abi. Ne demek. Siz kontrol edemezsiniz, en kötü usta söker bakar. Zaten o kadar açmışken değiştirmek en güzeli. Aldığınız kişiye sorun. En son ne zaman değişti diye. Tabi tanıdık veya telefonu duruyorsa. Triger çok önemli, kayış koparsa subapları çakarsa, motora kadar girersiniz. K bakmayın korkutmak için söylemiyorum. Ama kopması fena olur.

anladım ben en iyisi burdan direk 10bin bakımcıya götüreyim 😀
birde benim dobloda ikibuçuk devirden sonra ve her bayır çıkışta ıslık sesi geliyor bu normal mi baktırmalı mı turbo sıkıntısı mı nedir bi tavsiye verir misiniz ?

anladım ben en iyisi burdan direk 10bin bakımcıya götüreyim 😀
birde benim dobloda ikibuçuk devirden sonra ve her bayır çıkışta ıslık sesi geliyor bu normal mi baktırmalı mı turbo sıkıntısı mı nedir bi tavsiye verir misiniz ?
Aynen abi sen ustaya götür, bizden daha iyi bilir. Güvenilir ve sağlam birisine götür ama, turboyu da göstermekte fayda var. Revizyona girebilir. Yada sen turbo sanırsın, belki hortum deliktir misal. Ondan diyorum güvenilir birisine götür diye. Nerede ikamet ediyorsunuz

Sponsorumuz Kavaklıdere oto ile görüş yada uğra hesaplı yardımcı olurlar

Back