1.9 jtd Yeni Motor yağ eksiltme?

ARMADA_FB

Azimli Üye
selam arkadaşlar motorumu yaptıralı 4000km yol kat ettik son 500km üst çok sık olmasa da devirlerde kullanıyorum haftada bir yağ seviyesini kontrol ediyorum. Yalnız aklıma takılan nokta yağ çubuğundaki çizgili yeri 4/4 kabul edersek normalde yağ çizgisinde 4/3 de bulunuyordu biraz üst devir kullandıktan sonra bu seviye çizgili yerde tam yarıya denk geldi.Üst devirlerde Turbo kendini yağlarken karterden az da olsa o basınçla bir miktar yağ çekme ihtimali var mıdır ?yada yağ eksilmesinin sebepleri nelerdir?not olarak duman problemim hiç yok bu aklıma takılır oldu.Fikri bilgisi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim

motoru yeni yaptırmışsınız bi 10 bin km geçsin düzene girer yani bi sorun yoktur

yağ eksiltme nedenleri

motordaki contaların bozulması motordaki kompresyon kaçakları motordaki segmanların bozuk olması motorun bloğunun göleklerin çizilmesi aşınması pistonların aşınması bu nedenlerdendir

turbo kendini yağlaması için karterden yağ çeker ama öyle eksik gözükmesine neden olmaz ama yeni motorlar bi ilk 5 10 bin yağ eksiltmesi normal kabul edilebilir

motoru yeni yaptırmışsınız bi 10 bin km geçsin düzene girer yani bi sorun yoktur

yağ eksiltme nedenleri

motordaki contaların bozulması motordaki kompresyon kaçakları motordaki segmanların bozuk olması motorun bloğunun göleklerin çizilmesi aşınması pistonların aşınması bu nedenlerdendir

turbo kendini yağlaması için karterden yağ çeker ama öyle eksik gözükmesine neden olmaz ama yeni motorlar bi ilk 5 10 bin yağ eksiltmesi normal kabul edilebilir

*tup**clap2*

ilk 10 bin km konusunda bir bilgim yoktu normal sayabiliriz ozaman 😀 kontrol ederek

evet kontrol ederek devam edin

ayrıca profilinizide güncellerseniz size daha iyi yardımcı oluruz

birde eklemek istediğim bişey var karterin tapasını kontrol edin yağ kaçağı olup olmadığını

arkadaşım rodaj süresi diye bi zaman var arabayı sıfır aldığın zaman yada araca motor yaptırdığın zaman rodaj süresini tamamlanıncaya kadar araç yağ yakar ve yakıt olarak fazla yakar

yağ eksiltme nedenleri

oğuz usta döktürmüşsün yine...*tup**clap2*

selam arkadaşlar motorumu yaptıralı 4000km yol kat ettik son 500km üst çok sık olmasa da devirlerde kullanıyorum haftada bir yağ seviyesini kontrol ediyorum. Yalnız aklıma takılan nokta yağ çubuğundaki çizgili yeri 4/4 kabul edersek normalde yağ çizgisinde 4/3 de bulunuyordu biraz üst devir kullandıktan sonra bu seviye çizgili yerde tam yarıya denk geldi.Üst devirlerde Turbo kendini yağlarken karterden az da olsa o basınçla bir miktar yağ çekme ihtimali var mıdır ?yada yağ eksilmesinin sebepleri nelerdir?not olarak duman problemim hiç yok bu aklıma takılır oldu.Fikri bilgisi olanlar paylaşabilirlerse sevinirim

subap ayarlarıyla ilgili bir sorununuz var mı?

araç kalkışlarda şakırdama yapıyormu?çekiş sorununuz varmı?

eğer yağ eksiltmenin yanı sıra yukarıdaki problemleriniz de varsa subaplar tam kapanmıyor demektir.aracınıza takrar subap ayarı yaptırın.

rektefiye edilen motorda hararete dikkat etmek lazım.
gözünüz ibrede olsun.

yürüyün be ustalarım......

yürüyün be ustalarım......

çok çok teşekkürler bilgili bir arkadaşımın dediği gibi hararet sorunu çıktı onu diğer konuda düzgünce açıklayacağım soracağım

rodaj bitti çoktan ama yakıt olarakda bende şehir içinde km'de 22 kuruş performansda sıkıntım yok şakırdama yok ama yeni motorda bor kullanmak nasıl olur?

bence biraz bekleyin.motor bi 30 bin görsün.ondan sonra.

Back