1.9 jtd Mikro Kamper Van - Kendin yap - Basit Kamp Aracı

fthpl

Talha Fatih Pala
Doblo
Adı
Talha Fatih Pala
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Doğalgaz Teknisyeni
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2005
Renk
Yıldız Mavi
Selamlar arkadaşlar. Bu konuda sizlere fikir vermesi açısından kendi yaptığım katlanır yatağı paylaşıyorum. İnternette bu tarz çok ca araç mevcut. Çadırım var ve ailece çadır da kalıyoruz fakat günü birlik bazı alanlarda uyumak için basit bir proje yaptım. Aşağıda görebilirsiniz. Tamamen çevrede bulduğum malzemeleri geri dönüştürdüm. Daha öncede tavan sepeti yapmıştım.

Çöp kenarında bulduğum aliminyum sineklik ve suntalem ler ile bir şeyler yapmaya çalıştım.

Tabi bu proje daha gelişecek. Fikir ve önerilere açığım.

Yatak olarak açılınca 180 cm oluyor. Eni 120 cm. ( Ben 118 kestim sürtmeden koyup çıkarmak için) 6 aydır neredeyse bagajda duruyor. Bu yaz inş kullanırız. Şuan 2 parça olarak baktığımızda 160 cm gelmekte. Her parça 80 cm. Son olarak ön koltuklara dayanacak parça 20 cm olacak ve geçmeli yapacağım. O bagajda duruyor. Henüz bağlamadım.

Yatak olarak da 5 cm eninde 120cmx80cm yine bulduğum bir süngeri kullandım. 2 adet daha sünger ayarlıyacağım.

oVgajQu.jpeg

O2OIweQ.jpeg

g2gISDv.jpeg

K4paHmk.jpeg

epXk0HL.jpeg

1ZoBL6j.jpeg

vVx2yWD.jpeg

WES1EuB.jpeg

8qMOOON.jpeg

1lXVtQK.jpeg

Dipnot = Arada ki fotolarda belli oluyor , kenarlıklarda revizyon yaptım. Suntalem olarak ağır oluyordu. Kenar parçaları değiştirdim.

Güzel olmuş, eline sağlık. Ayakların profilden olması hafiflik açısından iyi olmuş. Bağlantı yerlerindeki plastik L parçalar üzerinde 2 kişi yatınca yeterince sağlam olmayabilir. Gerekirse daha uzun metal L parçalarla değiştirebilirsin.
Ben de 10 yıldır bu şekilde yaptığım bagaj yataklarını ihtiyaca göre güncelleyerek kullanıyorum. İki çocukla birlikte böyle çok şehir gezdik.

Teşekkürler. Güncellemeler yaptım. 4 adet L metal ayak ile güçlendirdim. Yalnız suntalem ler çok ağır. Elimde 10mm suntalem var onunla da diğeri uyuşmuyor. Uç kısıma bir de ek yaptım toplam 175cm-180cm oldu.

Elime malzeme geçtikce fikirler doğrultusunda yenileyeceğim. Umarım iyi vakit geçiririz. Bende de 2 çocuk var. Birini pandizot üzerine yatırırım diye düşünüyorum. Orası da çok uygun 🙂 yatay şekilde üstte yatar. Ayarlamaları ona göre yaptım . Yatağı kurduktan sonra pandizot u yerleştirip yatılabiliyor.

Biz iki yetişkin ve 7 yaşındaki çocuk ile bu yaptığım yatakta yattık. 11 yaşındaki çocuk da öndeki iki koltuk üzerine koyduğumuz sünger üzerinde yattı.
Ben de ilk zamanlar sunta ve MDF parçalar kullanarak yapmıştım. Çok ağır ve koyup çıkarması zor olunca 5x3 cm ahşap çıtalarla öne doğru uzatılabilen geçmeli bir sistem yaptım. Üzerine de 5 mm dolap arkalığı koydum. Hem az yer kapladı, hem de çok hafif oldu. Yaklaşık iki yıldır bu şekilde duruyor.

Ayrıca yaklaşık 80 cm eninde ve 6 metre boyunda siyah bir kumaşı içten komple kapatacak şekilde perde yaptım. Çok iyi oldu.

Artık çocuklar biraz daha büyüdüğü için bu yıl karavan aldık.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar. Bu konuda sizlere fikir vermesi açısından kendi yaptığım katlanır yatağı paylaşıyorum. İnternette bu tarz çok ca araç mevcut. Çadırım var ve ailece çadır da kalıyoruz fakat günü birlik bazı alanlarda uyumak için basit bir proje yaptım. Aşağıda görebilirsiniz. Tamamen çevrede bulduğum malzemeleri geri dönüştürdüm. Daha öncede tavan sepeti yapmıştım.

Çöp kenarında bulduğum aliminyum sineklik ve suntalem ler ile bir şeyler yapmaya çalıştım.

Tabi bu proje daha gelişecek. Fikir ve önerilere açığım.

Yatak olarak açılınca 180 cm oluyor. Eni 120 cm. ( Ben 118 kestim sürtmeden koyup çıkarmak için) 6 aydır neredeyse bagajda duruyor. Bu yaz inş kullanırız. Şuan 2 parça olarak baktığımızda 160 cm gelmekte. Her parça 80 cm. Son olarak ön koltuklara dayanacak parça 20 cm olacak ve geçmeli yapacağım. O bagajda duruyor. Henüz bağlamadım.

Yatak olarak da 5 cm eninde 120cmx80cm yine bulduğum bir süngeri kullandım. 2 adet daha sünger ayarlıyacağım.

oVgajQu.jpeg

O2OIweQ.jpeg

g2gISDv.jpeg

K4paHmk.jpeg

epXk0HL.jpeg

1ZoBL6j.jpeg

vVx2yWD.jpeg

WES1EuB.jpeg

8qMOOON.jpeg

1lXVtQK.jpeg

Dipnot = Arada ki fotolarda belli oluyor , kenarlıklarda revizyon yaptım. Suntalem olarak ağır oluyordu. Kenar parçaları değiştirdim.
Çok güzel olmuş elinize sağlık hocam.

Back