Bilgi 1.6 multijet motor yağı seçimi

Suqo5534

Azimli Üye
Adı
Hasam
Kan Grubu
A RH +
Araç Yılı
2013
Selamın aleyküm arkadaşlar yeni katıldım siteyede bi konu hakkında bilgi almak istiyorum eğer ki deneyeniniz var ise 1.6 2013 doblo aracım varda motor yağını motul kullanan var mı yada bu motul yağı hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler

Ben kullanıyorum motul. Güzel bence ince yağ kolay yağlama yapıyor. Eğer orjinal selenia yağ bulamıyorsanız motul alın. 7 bin km kullandım sorun çıkartmadı hiç. Bu yağın avantajı yüksek devirde performanslı olması. Diğer türlü çok bir farkı yok.

Motor sesini azaltıyor. İlk bakımda akıllı servis opar 5w40 yağ koymuştu 5700 kmdeki arabaya sabah çalıştırdığımda motor yağlama yapana kadar ses çıkarıyordu bir süre sonra kendim motulle değiştirdim ses kesildi.

Opar yağ sakın almayın.

yaklaşık 500 km dir kullanıyorum motul 5/40 x_cess %100 sentetik bir yağ bende yorumlarına bakarak kullandım çoğu yorum iyi yönde benim tecrübem 1- yakıt düştü kesinlikle fark oldu 2- ses çok az da olsa azaldı 3- performans farkı var. ilk aldığımda iki bakım castrol magnatech kullandım sonra 2 bakım selenia ,castrol ile selenia arasında pek bi fark olmadı en azından ben hissetmedim ama motul farkını gösteriyor tabi motul ü 5/40 aldım kalınlık aynı ısı farklı.özetle tavsiye ederim.

5w30 motul dpf li kullanıyorum güzel yağ memnunum.Güvenilir bi yerden alın yanlız, artık insanın bile çakmasını üretecek hale geldi insanımız

@doblo3
Motul yağı nereden alıyorsunuz?

Bende nasip olursa bu yıl bakımda liqui moly yağını kullanacağım.Sadece Almanya da üretiliyormuş.Kaliteli bir marka araştırdım.

Mobil Esp den de memnundum.deneyin derim.

@Dobloo46
(link) sponsorumuz da olabilir bi sorunuz

Motul xclean fe 5w30 güzel bi yağ sessiz çalışır araç petranos 5w30 da cok güzel baska kullanmadım tavsiye ederim

Motul xclean fe 5w30 güzel bi yağ sessiz çalışır araç petranos 5w30 da cok güzel baska kullanmadım tavsiye ederim
İlk motul xclean fe kullandım bu yılda xclean plus kullanıyorum. Fe’dende iyi bu plus olanı. Yağdan aşırı memnunum. 6 ay oldu yağda eksilmede yok su gibi yağ neredeyse çok akışkan.

Arkadaşlar 1.6 multijet aracıma liqui moly 5w30 4200 yağ koydurdum çok memnunum kaldım. Daha sessiz çalışıyor ve yakıt tüketimi düştü tavsiye ederim.

Back