Yardım 1.6 multijet 105 maxi doblo fren problemi

AdemAkbal

Yeni Üye
Doblo
Adı
Adem Akbal
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Aracım 2020 model 1.6 multijet 105 maxi doblo. Aracıma bakımda arka kampana fren ayarını yaptırırım. Ancak birkaç bakımdır arka fren ayarı yaptırdıktan hemen sonra (1-2 gün içinde) frene bastığımda teker dönmeye devam ederken “tak-tak-tak” diye ses gelmeye başlıyor. Ustam tekrar temizleyip ayar yapıyor 2 gün sonra sorun yine başlıyor. Bu ses başladığında arka frenlerin tutma performansıda düşüyor. Bu sorun ile ilgili geçen süre içinde arka kampana kapağını tornalamak, sonrasında kampanayı ve içindeki fren balatasını değiştirmek gibi olası ihtimalleri denedik ancak sorunu çözemedik. Aranızda bu problemi yaşayan ve çözüm bulanınız olduysa yardımını bekliyorum.

Her usta malesef kampana ayar konusunda profesyonel değil.
Çok iyi bir fren ustası bulun.
Tarifle sizin yapacağınız işler değil iş ustayla ilgili.

Maxi konusunda çok deneyim yaşadım özellikle kamyoncuların frenci ustalarında buldum çözümü

Kampananın poryaya oturduğu kısımda merkezleme problemi olduysa vuruntu yapar

Kampananın poryaya oturduğu kısımda merkezleme problemi olduysa vuruntu yapar
Arkadaşlar büyük ihtimal cırcır mekanızmayı bozdular yada halatlar takılı kalıyo odaa kapma yapıyo

Ayar yapılınca ses kesiliyor ancak 1 yada 2 gün sonra yine başlıyor ve sanırım yanlızca arka sağ kampanadan geliyor ses.

Parçayı yaniledik zaten bu ses için. Kampana ve içindeki balatayı değiştirdik ancak ses devam ediyor.

Parçayı yaniledik zaten bu ses için. Kampana ve içindeki balatayı değiştirdik ancak ses devam ediyor.
Kardeşim içindeki cırcır mekanızma ve halatları kontrol ettir

İyi bir frenciye gidecen bu

Back