1.6 mj ve diger dizel motor yıllık km

mustafa060606

Daimi Üye
Doblo
Adı
mustafa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
merhaba arkadaşlar
1.6 mj motorlu doblom var yıllık 4bin km yapmışım sizce uzunmotor açısından sıkıntı yaratır mı dizel olduğunu varsayarsak ??
genelde dizelleri yıllık 15bin km den fazla kullanmak gerekir diye bi inanış var o açıdan değerli bilgilerinizi almak istedim.
sevgiler

Mustafa Mustafa 1.6 lar için 20.000 kilometre bir bakım oluyor
Senin kilometre şuan kaç

15bin 'den öte km yapmak ta ki temel amaç aracı alırken ki fiyat farkını amorti etmek ve genelde uzun yolda km yaparak dizel in uzun yol tasarrufundan fayda etmesini sağlamak.

Egeŕ ki her hangi bir amortisman sorunu ve gayeniz yok ise isterseniz senede bin km yapın. Düzgün bir şekilde km yapılıp zamanında bakım yaparsanız güle güle binersiniz. Hayırlı günler.

amortisman nasıl bi sorun oluşturabiliyor ki ?
gayem aradaki farkı çıkartmaktan ziyade dizeli az kullanınca bi sıkıntı oluşmaması.
km 170binde yunus abi
mesela araba şuan 4 gündür yatıyor dizel için bir porbelm olmazz inş ??

Dostum anlatayım. Şimdi senin şimdi şirketin var, yahut şahıssın iş yapıyorsun. Oraya buraya gezeceksin. 1.4 egea aldın benzinli atıyorum 800bin tl. diğer araçta 1.6 multijet 1.2milyon tl.

Sen bu dizel aracı seçip pahalı aldın ya, yılda da eğer işin gereği 20bin 25bin km yapıyorsan otomatik olarak yakıttan tasaaruf edeceksin.

Örnek 1.4 benzinli ege 8 litre yaksın.
1.6 multijet 5 litre yaksın.

100km de 3 lt fark.
100000km 3000lt fark yapacak.

3000lt fark ı hesapla. 3000x45tl=135bin tl. Hadi Benzin 43tl. 2 tl fark var. Aşağı yukarı 125bin yapsın. Bir ara kafa kafaya hatta mazot uygundu. Şimdilerde mazot devri geçiyor.

büyük şirketler yada km yapan şahıs lar bunu hesap ediyorlar.

bunlar kaba taslak hesaplar. Senin bu konuda bir gayen yok onu anladım.

Bence bir problem olmaz. Daha yetkili abilerimiz bilgi verecektir. biraz takipte kal. İyi günler.

amortisman nasıl bi sorun oluşturabiliyor ki ?
gayem aradaki farkı çıkartmaktan ziyade dizeli az kullanınca bi sıkıntı oluşmaması.
km 170binde yunus abi
mesela araba şuan 4 gündür yatıyor dizel için bir porbelm olmazz inş ??
Mustafa olmaz 180bin de bakım geliyo

valla sagolun her türlü cevaplar için. ..

Back