1.6 Enjektör sorunu ???

Gunki K

Aktif Üye
Doblo
Adı
Güner
Kan Grubu
AB RH +
Meslek
Teknisyen
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
Gri
Merhabalar aracım 2015 1.6 enjektör arızalı dendi şöyle bir durum var ilk çalıştırmada sorunyok tek marş. Çalıştıktan sonra sorun yok.Gidişi çekiş vs. Sıkıntı yok. Çalışıp motor iyice ısındıktan sonra rölanti de iken bariz Bir şekilde ara ara sarsıntılı çalışıyor motor sallanıyor topluyor tekrar yapıyor. Tamirciye götürdüm oda enjektörcüye yolladı sadece baktı enjektör arızalı bakacaz duruma göre tamir yada değişim dedi 10 bin den açtı üstü olur dedi varmı başına gelen yardımcı olabilecek yada gerçekten enjektör mü arızalı ?

Merhabalar aracım 2015 1.6 enjektör arızalı dendi şöyle bir durum var ilk çalıştırmada sorunyok tek marş. Çalıştıktan sonra sorun yok.Gidişi çekiş vs. Sıkıntı yok. Çalışıp motor iyice ısındıktan sonra rölanti de iken bariz Bir şekilde ara ara sarsıntılı çalışıyor motor sallanıyor topluyor tekrar yapıyor. Tamirciye götürdüm oda enjektörcüye yolladı sadece baktı enjektör arızalı bakacaz duruma göre tamir yada değişim dedi 10 bin den açtı üstü olur dedi varmı başına gelen yardımcı olabilecek yada gerçekten enjektör mü arızalı ?
Evet iyi bir dizel pompacı bul kodlama yaparlarsa düzelir.

Böyle olacak
IMG_20221228_141408.jpg

Yaklaşık 2 ay önce benimde enjektör arızalı çıktı. 1.6 105 hp. 14 bin dedi. 12 bine anlaştık nakitte.

Yokmudur başka bi çözümü bunun yaw illa değişecek mi tamir flan yada enjektör temizleyici atsak ise yarar mı

zirve dizel var ostimde
fatihi arayın teamdoblodan arıyorum diyin bi gidin yanına yardımcı olur

Ankara'da iken olsa giderdim hocam tayin çıkınca Diyarbakır a geldim buradaki ustalar biraz malum iyi adam bulmak zor

Anlattıkların aynı şekilde daha 2 gün önce başıma geldi hatta pompacı 10.000 den açarız dedi 🙂 biz arızayı gidermek amacıyla enjektörleri söktük ama revizyonluk bir durum yok dediler. Temizleyip yerine taktık ardından yakıt deposu kapağı hava bırakmıyor depoda basınç var dediler hayatımda böyle saçmalık duymadım bütün dizel araçlarda depoda gaz birikir şimdi bir uzun yola çıktım geri dönünce eğer problem rahatsız edici boyutlara gelirse servise götüreceğim

Aynı şekilde araç sıcak olduğunda marşa bastığınızda kaç turda alıyor ?

zirve dizel var ostimde
fatihi arayın teamdoblodan arıyorum diyin bi gidin yanına yardımcı olur
Merhabalar acaba İzmir bölgesinde de tanıdığınız işini hakkıyla yapan pompacı varmıdır
Teşekkür ederim

Aynı şekilde araç sıcak olduğunda marşa bastığınızda kaç turda alıyor ?
Dediklerim aynen geçerli soğuk sıcak fark etmeksizin tek marş uzatmadan çuff edip alıyor soğukta da sıcakta da çekiş çok iyi sıkıntısız hiç bir problemim yok. Tek sıkıntı ışıklarda beklerken yada bı yerde dururken soğuk iken değil ısınınca rölanti de iken titreme yapıyor

Bide tamamen arkadaşlar arasında geçen muhabbeti anlatayım elemanın birisi depoyu doldur üstüne 2 -3 litre benzin koy öyle kullan enjektörü sistemi temizler dedi siz ne diyonuz bu işe 🤣🤣

Bide tamamen arkadaşlar arasında geçen muhabbeti anlatayım elemanın birisi depoyu doldur üstüne 2 -3 litre benzin koy öyle kullan enjektörü sistemi temizler dedi siz ne diyonuz bu işe 🤣🤣
Euro3 motorlarda full depoya 1 litreye yakın atıyorlardı. Mazot donmasın diye sanırım ama yapmayın öyle şeyler katkı dahi atmayın.

Arkadaşlar an itibariyle arızayı çözdük sizlerede yazmak istedim. Önce başımdan geçenleri yazaym sırayla ustanın birisi volant arızalı sokecez dedi birisi soğuk ikende yapar dedi yapmıyor diyom yapar sen anlamazsın dedi la araba benim neden anlamayayım 😂 birisi arabada elektrik kaçağı var dedi birisi termostat değişecek dedi birisi beyini sokecez dedi birisi enjektör sokecez 15 bin tutar dedi açılış adamlara bıraksan sağlam arabayı bozacaklar en son birini buldum cihazı bağladı rail sensörü söktü taktı kodlama gibi biseyler yaptı çalıştır dedi bastım veeee benim arızayı halletmiş olduk dedim usta süpersin kolay gelsin dedim sonrasında yola çıktım test ettim geçmiş sevindim 😁 bilginiz olsun başımdan geçenler bunlar arkadaşlar iyi geceler

Aynı sıkıntı bende de var 2-3 gündür, sabahları bujileri kontrol ettirin uyarısı veriyordu 2 ay bindim bu şekilde sıkıntı olmaz dediler, patlakmış birisi bujinin yetkili serviste değiştirttim geçen hafta, ancak halen uyarı veriyor ve iki gündür motor ısındıktan sonra rölanti dalgalanıyor, soba borusu gibi kurum kokusu da geliyor, sıkıntıların biri bitmeden yenisi çıkıyor...
Ayrıca arabayı aldığımdan beri frene bastığımda rölanti değişiyor bunun bir arıza olduğunu yeni öğrendim

Son düzenleme:
Arkadaşlar an itibariyle arızayı çözdük sizlerede yazmak istedim. Önce başımdan geçenleri yazaym sırayla ustanın birisi volant arızalı sokecez dedi birisi soğuk ikende yapar dedi yapmıyor diyom yapar sen anlamazsın dedi la araba benim neden anlamayayım 😂 birisi arabada elektrik kaçağı var dedi birisi termostat değişecek dedi birisi beyini sokecez dedi birisi enjektör sokecez 15 bin tutar dedi açılış adamlara bıraksan sağlam arabayı bozacaklar en son birini buldum cihazı bağladı rail sensörü söktü taktı kodlama gibi biseyler yaptı çalıştır dedi bastım veeee benim arızayı halletmiş olduk dedim usta süpersin kolay gelsin dedim sonrasında yola çıktım test ettim geçmiş sevindim 😁 bilginiz olsun başımdan geçenler bunlar arkadaşlar iyi geceler
Hocam bende de ısınmış motorda trafikte/ışıklarda dur kalkta aynı tireme oluyor? zangır zangır 😀 rail sensörümüdür yani sorun bu durumda 🙂 1.6 mjet2 500x araç

benimde benzer sorun vardi 1.9 düz motor.mazot filtresini degistirdim azaldi artik

kutup baslarini söküp 5-10 dk bekleyip geri takmakta fayda sağlar cogu seyi sistem kendi resetliyor duzeltiyor.ayrica kullanma klavuzunda enjektörlerin sigortalarinin yerini bulup cikarip kontrol edip takmak ta ise yarayabilir.bazen yapisma oluyor vs masrafsiz cozumlere yonelmek daha faydali.yoksa sanayide saglamsada hemen enjektorler sikinti deyip sokup dunya para almayi bekleyen seytanlar dolu.mesela benim basimda direksiyon sertlesmesi geldi ustalar hemen pompa degsicek iscilik vs bi dunya para istediler gittim yeni hidrolik yagi aldim kendim degistirdim 2 gun sonra kendiliginden duzeldi.2-3 ayi gecti sorun yok 🙂

Back