1,6 doblom var yayla yollarında araba gaz yemıyor

Celal_29

Azimli Üye
Adı
Celal
Kan Grubu
A RH -
Meslek
ELEKTİRİK
Araç Yılı
2016
Renk
LAL KIRMIZISI
2016 model 1,6 premıyo plus d4 105 bg doblom var yayla yollarında gaz yemıyor arac suan 20000 km de 17000 km de bakıma göturdüm bütün fılıtrelerı deyiştırdim ama araç yayla yallarında gaz yemıyor arac boş sayılır yük yok bazı rampalarda stop ediyor nedenı nedir . avas ayarı mı yoksa avas ayarı gecmi alıyor, yoksa başka bir sıkıntımı var .

İsteksizlik bende de vardı hava soğukluğuna verdim ama araba hiç durmadı bende.

Soğuk dediğim 12 derece.

Devir mi düşüyor sadece tarladamı oluyor her yolda oluyor ise turbo sorunu olabilir turbosuz doblo araba değil bildiğin kağnı turbo olmazsa 70 yukarısına çıkmıyor araba

Stop Etme Değişik olayı değişik

bizim yayla yolları stepize asfat deyıl en fazla 2-3 le gidebiliyon zirveye yanaştıkca araba gaz yemez hale geliyor . asfalta sıkıntı yok gidiyor bide araba devirden düşünce hemen toparlamıyor belli bir süre geciyor

Hava boşluğu ndan yapiyor olabilir hava. Basıncı degistigi için

Hava basınç değişikliğinden kaynaklı olabilir hava boşluğu olayı oluyor bazı bölgelerede benim D2 aracım var benimde başıma geliyo

Hava Basıncı Olayı Olabilir gibi iyi bir araştırdım

ben pek anlamam ama tıkanması enjeksiyonlardan olabilir

@Celal_29
Deniz seviyesinden yükselti arttıkça havadaki oksijen miktarı azalır. Oksijen azaldığı için de yanma odalarına oksijensiz hava girdiği için yanma kısmen gerçekleşir. Yani turbo yokmuş gibi bişey olur. O sebeple yaşadığınız durum normaldir. Dağ sporları yapanların zirveye çıkarken çok fazla yorulup nefes nefese kalma nedeni de budur. Alttaki oksijeni yukarıda bulamaz. Ayrıca sıcak havada da çekiş düşer.

Back