7. 9. 2010 | ara | mail | ana sayfa
Team Doblo - Fiat Doblo Takımı
YaNYaN
YaNYaN
Minnoş
Minnoş
ankaraaa
ankaraaa
06BH1427
06BH1427
2005 jtd
2005 jtd
1,9 JTD
1,9 JTD
1,9 JTD
1,9 JTD
2004 doblo
2004 doblo
19 jet
19 jet
HımbılLl
HımbılLl
Team Doblo Ailesi
g
Başlığı Görüntüle
Team Doblo - Fiat Doblo Takımı » PROJE - FOTO - RESİMLİ ANLATIM » Proje Fikirleriniz
doblonuz zıplıyorsa

Burada Olan Üyeler: 1 ziyaretçi
Başlığı Yazdır

22-12-2009 11:49 ÖS doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

Site SorumlusuForum Mesaj LideriKonya SorumlusuForum Akıl Hocası ve Abisi :)

Katılım Tarihi: 10.11.09
Gerçek İsim:Mustafa UYSAL
ticari araçların çoğunda yük için arkda makaslar var bu yüzden arkada oturanlar için yolculuk çok iyi geçmiyor.
yapılabilecekler
-yumuşak lastik kullanmak(yük değil binek lastiği takmak)
-havayı bir miktar düşünmek
-arkada bir miktar ağırlık taşımak.
bu şeçeneklerin hepsinin eksileride mevcut unutmayalım.

23-12-2009 12:09 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

eğer yük taşınmıyacaksa binek tipi lastik olur.
ama bu lastiklede doblonun hakettiği yükü atarsanız ne olur siz tahmin edin.

23-12-2009 08:56 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Azimli ÜyeTrabzon Sorumlusu

Katılım Tarihi: 18.12.09

Uyarı seviyesi 0
arkadaşlar çok zıplama problemi olan makasları söktürüp havalı süspansiyona geçebilir serviste bu uygulamayı yapıyorlar ancak performansı konusunda bir bilgim yok.ben zaten orijinal sistemin dışına çıkılması taraftarı değilim.p yüzden araçlarımı kurcalatmıyorum

23-12-2009 06:21 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

RAPTOR tarafından yazılan metin:
arkadaşlar çok zıplama problemi olan makasları söktürüp havalı süspansiyona geçebilir serviste bu uygulamayı yapıyorlar ancak performansı konusunda bir bilgim yok.ben zaten orijinal sistemin dışına çıkılması taraftarı değilim.p yüzden araçlarımı kurcalatmıyorum

senin yazından anladığım kadarı ile servisde makasları söküp helezon ve amortisör takılıyor.
eğer arkalardaki makaslar ortadan kaldırılırsa şehir içinde bile dobloların tekerleri havaya gelir.

23-12-2009 08:17 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
geremy tarafından yazılan metin:

senin yazından anladığım kadarı ile servisde makasları söküp helezon ve amortisör takılıyor.
eğer arkalardaki makaslar ortadan kaldırılırsa şehir içinde bile dobloların tekerleri havaya gelir.

servis bunu düşünerek performans tipi amortisör takıyodur.daha önce bunu yaptırdığını anlatan arkadaşlarım var.hatta işi abartıp ford transit pikapda uygulayanda var (üst komşum kendisi tüpçüdür)kullanımdan bi şikayeti olmadığını yol tutuşun eskisinden iyi olduğunu iddaa ediyor.

sonuç olarak bu bir iddaa ve ben gözümle görmedim.ayrıca her nekadar yukardaki işlemlerin yapıldığını söylesem de bu işlemlerin doğru uygulamalar olmadığını ve fabrika ayarlarının dışına çıkıldığında mutlak belli dezavantajların ortaya çıkacağını düşünüyorum.o yüzden daha öncede belirttiğim gibi aracın fabrikasyon yapısını bozmayı uygun bulmuyorum

ancak bu zıplamadan rahatsız olanlar için bu uygulamanın var olduğunu belirtmek istedim.ayrıcaunutmayın güçlendirilmiş süspansiyon fiat doblo premio için fabrika opsiyonudur!

doblonun zıpladığını düşünenlere de şunu söylmek istiyorum birde peugeot partner teepe ile seyahat edin de zıplama nasıl olur görün.atla seyahat etmiş gib oluyorsunuz yeni partnerde! Grin Grin ama o arabanında allahı var 170 le viraja daldım banamısın demedi

23-12-2009 08:21 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

güçlendirilmiş süspansiyon nedir 150 tl fark istiyor bayi sıfır alırken.
dahamı sert süspansiyon var

birde cargo modelleri haliyele yük için çok zıplayabilir ama premio ile dinamik sanırım aynı
kimisi premiolar farklı diye iddaa ediyor nedir bu işin aslı.

23-12-2009 08:25 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
geremy bekle beni garaja gidip gözümle görüp gelecem sana yanlış bilgi vermeyeyim

23-12-2009 08:28 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

şimdilik buralardayım.
tepeye binmedim ama eski partner zıplatmıyor makas yok zaten.

23-12-2009 08:33 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa | Düzenleyen RAPTOR 23-12-2009 08:33 ÖS
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
eski partnerle teepe arasında hiç alaka yok ben eskiyide çok kullandım o hakkaten otobüs gibi yaylanıydu ama bu yende konfor sıfır.öte yandan yol tutuş çok iyi

23-12-2009 08:37 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

sert süspansiyon konforu olumsuz etkilerken yol tutuşu iyileştiriyor.
daha öncede yazdığım gibi arka makasların sertliğinden dolayı doblo gibi yüksek bir araç virajlarda çok yığılma yapmıyor.
tabi sınırları bilmek limitleri zorlamamak kaydı ile.

23-12-2009 08:43 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
gelelim asıl konuya

emin olamadım gittim baktım yetmedi aracın kataloğunu aldım katalogda aracın süspansiyon sistemi cargo da dahil tamamında aynı

Ön:MacPherson,alt traverse bağlı salıncak kolları ile bağımsız tip

Arka:Rijit Aks,Yaprak yay ve Denge Çubuğu

ve katalogda geçen "güçlendirilmiş süspansiyon"cargo modeller için "yüksek taşıma" kapasitesi olarak geçiyor.bu opsiyon istihap haddini 100 kg daha arttırıyor

23-12-2009 08:46 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

buradan anladığım kadarı ile güçlendirilmiş süspansiyon konfor için değil yük için düşünülmüş bir şey.

23-12-2009 09:02 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
evet yoltutuşu ve istihap haddini arttırıp konforu düşürüyor.ancak burdan şunuda çıkarabilirizki araç farklı süspansiyon uygulamalarına açık.yani süspansiyonları konfor yönünde de değiştirerek iddaa edilen zıplamanın önüne geçemek mümkün.ama ben yinede bu değişikliğe gidilmesini uygun görmüyorum.zaten bu araçalrın içerisinde konfor/yoltutuş oranı en iyi olan araç doblo.

daha öncede söyledim zıplama konusunda şikayeti olan bide yeni partner-berlingo-combo-ford denesin.idda ediyorum dobloyla 50 ile girdiğiniz tümseğe partnerle girin tavana yapışırsınız!

23-12-2009 11:40 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

ford ve caddy ye çok bindim bizimkinden çokda farklı değil.onlarda zıplayarak gidiyor.

24-12-2009 06:56 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
forddun ve caddy nin yakıt tüketimi çok fazla.ayrıca fordun 75 lik motoru çok yakmasına rağmen kolay toparlanamıyor.
caddy e gelince kabin içi gürültüsü çok fazla araç sürratlenince kayar kapı panallerinden bi dalgalanma sesi geliyor (bu tip araçlarda en nefret ettiğim şeydir)ayrıca kalkarken motor sanki stop edecekmiş gibi bi triplere giriyor boğuluyormuş gibi.kısacası sevmedim ben o arabaları.fordun 110 luğu güzel ama km de 20 kuruş yakıt çok fazla

24-12-2009 11:32 ÖS RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

geremy

Super Yönetici

forddun ve caddy nin yakıt tüketimi çok fazla.ayrıca fordun 75 lik motoru çok yakmasına rağmen kolay toparlanamıyor.
caddy e gelince kabin içi gürültüsü çok fazla araç sürratlenince kayar kapı panallerinden bi dalgalanma sesi geliyor (bu tip araçlarda en nefret ettiğim şeydir)ayrıca kalkarken motor sanki stop edecekmiş gibi bi triplere giriyor boğuluyormuş gibi.kısacası sevmedim ben o arabaları.fordun 110 luğu güzel ama km de 20 kuruş yakıt çok fazla

ford ağaırlığından ötürü çok yakıyor.dayanalıklı güzel aaraba
caddy dediğin gibi kalkarken garip oluyor.
bir kaç defa stop ettirdim.böyle bir motorun kalkışda acami gibi stop ettirilmesi garibime gitti.yanlız caddy 2, vitesde gaza dokununca koltuğa yapıştırıyor doğrusu.kabin içi ses gerçekden fazla her ikisindede.

25-12-2009 12:01 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa | Düzenleyen RAPTOR 25-12-2009 12:04 ÖÖ
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
ağırda ne kadar ağır?abi bizim arabaların fabrika versi 4.3 lt/100 km ford connectin 1.8 lt motoru 6.3/100 km. bu farkları ağırlık açıklayamaz (1.5 kat)ford kalitede iyi ama yakıt ekonomisi fiyasko!(ikiside 75 hp,110 hp connect 6/100 yakıyor ama bizim doblonun 1.9 100 hp 4.4 yakıyor benzer teepe 1.6 lt 110 hp 4.6 yakıyor)

topaloğlu abinin yorumuda dikkate alınmalı bence. hususi kullanım için ideal olabilir.

25-12-2009 12:08 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
hem düşündüğün zaman bi bakıyosun fordun 1.8 lt motordan çıkardığı gücü fiat 1.3 lt motordan çıkarmış.sence hangisinin teknolojisi daha ileri?

bize ehliyet kursu çevre-sağlık dersinde öğretilenlerden biride şuydu;

aynı işi görebilecek araçlardan motor hacmi va yakıt tüketimi düşük olanın seçilmesi!

bu öğreti açıkca bir tercih sebebidir.

25-12-2009 12:10 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

RAPTOR

Elit Üye

Uyarı seviyesi 0
zıplamadan nerelere geldik.sonuç olarak süspansiyon değişiminden makas revizyonuna kadar farklı seçeneklerle zıplama şikayeti olanlar için çeşitli çözümler sunulabilir.

10-01-2010 05:23 ÖÖ RE: doblonuz zıplıyorsa
Kullanıcı Avatarı

Albay Yunus

Acemi Üye

Azimli Üye

Katılım Tarihi: 10.01.10

Uyarı seviyesi 0
servise gidip amortisörlerinizi bir miktar yumuşatın, hepsi o. Farkına varıcaksınız. Yanlız çok fazla yumuşatmayın, çukurlarda vurma yapar. Bu yapabileceğiniz etkisine göre en ucuz yöntemdir.

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Benzer Başlıklar
Başlık Forum Cevaplar En Son Mesaj
doblonuz hangi aksesuar ve donanımların olmasını isterdiniz. Püf Noktaları ve Yararlı Bilgiler 5 08 Nisan 2010
Gelişmiş Forum Başlıkları Bulutu
Doblo maxi artık üretilmiyor, Şehirlerarası ortalama tüketim, Carbon Clean sonrası.., YENİ DOBLO YA ÖDÜL, UZUN YOLA ÇIKARKEN, ARIZA LAMBASI, doblo jant oylaması, Dobloya Beyinden Yazılım Güncellemesi, Yunanistan'da LPG'li oto patlaması yaşanıyor Yunanistan'da ekonomik kriz gerekçesiyle ak, İZMİRDEN MERET, yakıt tüketimi, Doblo Mp3 Player, Yavaşla, 120 Km hızdan sonra titreme, Cd Çalar Sorunu
Sayfa oluşturulma süresi: 0.34 saniye 689,866 Tekil Ziyaretçi